از بین بردن موهای زائد یکی از دغدغههای همیشگی برای بسیاری از افراد است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، دستگاههای لیزر مختلفی به بازار عرضه شدهاند که توانستهاند جایگزین روشهای سنتی و قدیمی مانند اپیلاسیون و تیغ شوند. این دستگاهها با ارائه نتایجی دائمی و بدون درد، رضایت بسیاری از کاربران را جلب کردهاند. با این حال، تفاوتهای مهمی بین دستگاه لیزر خانگی و دستگاه لیزر مطبی وجود دارد که شناخت آنها میتواند به شما کمک کند تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
در گذشته، تنها راه دسترسی به لیزر موهای زائد، مراجعه به کلینیکهای زیبایی بود؛ اما امروزه با ظهور دستگاههای لیزر خانگی، این امکان برای بسیاری از افراد فراهم شده است که در خانه و بدون نیاز به مراجعه به مراکز درمانی، موهای زائد خود را از بین ببرند. این امر بهویژه برای کسانی که بهدلایل مختلف نمیتوانند به کلینیکها مراجعه کنند، مانند مشکلات دسترسی یا محدودیتهای مذهبی، یک راهحل مناسب ارائه میدهد.
در این مقاله، ما به بررسی کامل دستگاههای لیزر خانگی و تفاوتهای آنها با دستگاههای لیزر کلینیکی میپردازیم. هدف ما این است که به شما کمک کنیم تا با شناخت دقیقتر این دستگاهها، بتوانید تصمیم بهتری در مورد استفاده از لیزر برای رفع موهای زائد بگیرید. اگر شما هم به دنبال یک روش مؤثر، بدون درد و مقرونبهصرفه برای از بین بردن موهای زائد هستید، پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
دستگاه لیزر خانگی بهتر است یا دستگاه لیزر کلینیکی ؟
لیزر موهای زائد از محبوب ترین و رایج ترین روش های رفع موهای زائد است که میلیون ها طرفدار در سراسر جهان دارد. از بین روشهای از بین بردن موهای زائد، این روش روند طبیعی رشد مو را به شدت مختل میکنند؛ ابتدا پرتو لیزر توسط لیزر بار یا فلش لامپ (با توجه به نوع دستگاه) تولید شده و به واسطه هندپیس به سطح پوست ساطع میشود. این اشعه لیزر فولیکول مو را از بین برده و در نهایت منجر به تضعیف ساقه موی تولید شده میشود.
روش لیزر، طول موج لیزر و مدت زمان هر پالس را بر اساس رنگ پوست، ضخامت مو، تاریخچه درمان و رنگ مو تغییر می دهد. در لیزر موهای زائد نیاز به تکرار درمان حداقل تا 6 جلسه است. بیشترین تفاوت دو دستگاه لیزر خانگی و کلینیک در قدرت و میزان انرژی دستگاهها در حذف موهای زائد میباشد.
جدول تفاوت دستگاه لیزر کلینیکی و دستگاه لیزر خانگی
دستگاه لیزر خانگی | دستگاه لیزر مطبی |
عدم نیاز به طی کردن مسیر برای حذف موهای زائد | نیاز به مراجعه به کلینیک برای حذف موهای زائد |
بدون نظارت پزشک متخصص | تحت نظر پزشک متخصص |
اثربخشی و قدرت کم | اثربخشی و قدرت بالا |
کارایی کم | کارایی زیاد |
دوره درمان طولانی | دوره درمان کوتاه |
ماندگاری و نتایج کوتاه مدت | ماندگاری و نتایج بلند مدت |
محدودیت در لیزر نواحی مختلف | عدم محدودیت در لیزر نواحی مختلف |
ارزان | گران |
آیا لیزرهای خانگی کارآمد هستند؟
تجهیزات لیزر خانگی دارای کنترل های ساده، سوئیچ های ایمنی و ویژگی هایی هستند که اساساً همه می توانند از آنها استفاده کنند. این دستگاه از طول موج های بسیار ضعیفی استفاده می کند و دستگاه های IPL خانگی نباید انرژی زیادی برای کار کردن مصرف کنند. متخصصان و پزشکان اغلب دستگاه های رفع موهای زائد خانگی را رد می کنند زیرا دستگاه های لیزر موهای زائد حرفه ای کارایی طول موج مناسبی ندارند، بنابراین نمی توانند موهای زائد را برای همیشه و به صورت دائمی حذف کنند. رفع موهای زائد با استفاده از دستگاه لیزر مطبی داخل کلینیک توسط اپراتورهای آموزش دیده و مجرب انجام شده و تمام نواحی بدن به صورت تخصصی لیزر می شود.
محدودیت های لیزر خانگی نسبت به دستگاه های لیزر کلینیکی
دستگاههای لیزر خانگی در مقایسه با دستگاههای لیزر مطبی و کلینیکی محدودیتهایی دارند. به عنوان مثال، لیزر خانگی عمدتاً برای پوستهای روشن و موهای بسیار تیره موثر است، در حالی که دستگاههای لیزر کلینیکی برای طیف گستردهتری از رنگ پوست و مو (به جز پوستهای تایپ 6 با موهای سفید) کارایی دارند.
لامپهای لیزر خانگی قابل تعویض نیستند، در حالی که تمام قطعات دستگاههای لیزر کلینیکی قابل تعویض و تعمیر هستند. از دیگر محدودیتهای دستگاههای خانگی، قدرت کمتر آنها است که باعث میشود موها به حالت خواب بروند و در آینده حتی ممکن است تاثیر درمانهای کلینیکی را کاهش دهد. در واقع، افرادی که پس از استفاده از لیزر خانگی به درمان کلینیکی میپردازند، ممکن است نتایج طولانیتری نسبت به کسانی که از ابتدا درمان کلینیکی را انجام دادهاند، مشاهده کنند.
تفاوت لیزر خانگی و لیزر مطبی از نظر قیمت
لیزرهای خانگی به نسبت لیزرهای کلینیکی بسیار ارزانتر بوده و از هزینههای نگهداری کمتری نیز برخوردار میباشند. اما این ارزانی بی دلیل نبوده و از کارایی و اثرگذاری کمتری به نسبت دستگاه کلینیکی نیز بهره میبرد. در مقابل آن دستگاههای کلینیکی در حالی که بسیار گرانتر هستند، کارایی و اثرگذاری بیشتری داشته و نتایج بهتری را در مدت زمان کمتری به مراجعین ارائه میدهد. اما با توجه به اینکه برای لیزر موهای زائد با دستگاههای خانگی نیازی به مراجعه به کلینیک و پرداخت ماهیانه هزینه لیزر نبوده برخی افراد لیزرهای خانگی را ترجیح میدهند.
بنابراین اگر هزینه و قیمت دستگاه برایتان فاکتور مهمی است و به ارزان بودن لیزر توجه میکنید، ما لیزرهای خانگی را به شما پیشنهاد میدهیم، اما در صورتی که نتیجه دهی و کارایی دستگاه برایتان اهمیت بیشتری دارد، مراجعه به کلینیکها و استفاده از لیزرهای مطبی بهترین انتخاب برای شما میباشد
هزینه دستگاه لیزر خانگی و لیزر کلینیکی
هزینه جلسات لیزر در کلینیکها و مطبها به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آنها شامل نوع دستگاه موجود، ناحیه درمانی مراجعهکننده و موقعیت مکانی کلینیک یا مطب میباشد. بر این اساس، هزینه هر جلسه لیزر در این مراکز از حدود ۵۰۰ هزار تومان تا ۱۵ میلیون تومان متغیر است. در مقابل، انجام لیزر در خانه با استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد خانگی با قیمتی بین ۷ تا ۹ میلیون تومان همراه با استفاده از ژل اولتراسونیک به قیمتی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، به طور کلی هزینههای کمتری را در بر خواهد داشت.
تفاوت در تماسی و غیر تماسی بودن
دستگاه های لیزر خانگی به صورت کلی تماسی هستند از طرف دیگر، دستگاههای لیزر کلینیکی بسته به نوع و تکنولوژیشان در هر دو حالت تماسی یا غیرتماسی هستند. دستگاههای دایود و SHR از نوع تماسی نیز میباشند، این دستگاه ها از لیزربار و لامپ زنون استفاده میکنند که در سر هندپیس قرار دارند. در مقابل آن، دستگاههای الکساندرایت (الکس) از نوع غیرتماسی میباشند؛ لیزرهای الکس از لامپ زنون به عنوان منبع استفاده میکنند.
در این دستگاهها، لامپ درون راد دستگاه قرار دارد و با استفاده از فیبر نوری، انرژی لیزر به پوست انتقال داده میشود. دستگاه غیرتماسی نیازی به استفاده از ژل ندارند، زیرا لیزر به طور مستقیم با پوست در تماس نیستند و این اتصال نداشتن با پوست از انتقال بیماری پوستی جلوگیری میکند. برای اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع به شما مقاله تفاوت دستگاه لیزر تماسی و غیر تماسی پیشنهاد می کنیم.
تفاوت دستگاه لیزر خانگی و دستگاه لیزر مطبی از لحاظ کارکرد
اثربخشی لیزر به عواملی مانند نوع پوست، تراکم موهای ناخواسته، ژنتیک و رنگ مو و پوست بستگی دارد؛ لیزرهای خانگی به دلیل اینکه سایز کوچکتری دارند، در هر پالس ناحیهی کوچکتری را پوشش داده و از همه مهمتر به دلیل انرژی پایینتری که دارند به میزان کمتری به عمق پوست نفوذ میکند که در نتیجه اثرگذاری دستگاه کمتر میشود. همین عامل باعث افزایش مدت زمان کار با دستگاه لیزر میشود.
در حالی که با روشهای لیزر حرفهای زمان کمتری برای مشاهده نتایج اولیه نیاز خواهید داشت. لذا اشعه لیزر با قدرت بالایی بر روی پوست ساطع شده و به ساختار هدف (فولیکول های مو) نفوذ می کند و متقاضیان میتوانند در مدت زمان کمتری به نتیجهی مطلوب خود برسند. لیزرهای مطبی با هندپیس و اسپات سایزهای مختلف و عمق نفوذ بیشتر در بازه زمانی کمتری عمل لیزر موهای زائد را انجام میدهند.
تفاوت دستگاه لیزر خانگی و کلینیکی از نظر طول موج
لیزرهای خانگی معمولا از تکنولوژی IPL و SHR برای لیزر موهای زائد استفاده میکنند که این دسته از دستگاهها به عنوان شبه لیزرها نیز در بازار شناخته میشوند. دستگاههای شبه لیزر از نظر ویژگی و کارکرد تقریبا مشابه دستگاههای لیزر هستند اما از طول موج ضعیفتری برخوردار هستند. در نتیجه نمیتوانند به طور دائمی موهای زائد را از بین ببرند. اما همین عامل میتواند به عنوان یک نقطه قوت لیزرهای خانگی نیز به شمار برود؛ چرا که لیزرهای خانگی از پالسهای کوتاه با قدرت کمتری استفاده میکند که باعث شده احساس درد و سوزش به کمترین حد ممکن برسد یا بدون درد نیز گفته شود.
زمینه های کاربردی لیزرهای خانگی و مطبی
این یکی از مهم ترین تفاوت های لیزر حرفه ای با لیزر خانگی است. در روش حذف موهای زائد با استفاده از تجهیزات حرفه ای در کلینیک، اساساً هیچ محدودیتی برای استفاده از قسمت های مختلف بدن وجود ندارد (مگر اینکه متخصص به هر دلیلی شما را از تابش لیزر به قسمت های خاصی از بدن منع کرده باشد)؛ اما در در مورد تجهیزات لیزر خانگی، محدودیت هایی برای استفاده از آن در نواحی مختلف بدن وجود دارد؛ شما نمی توانید از دستگاه لیزر خانگی برای از بین بردن موهای زائد در نواحی زیر استفاده کنید:
- محل خالکوبی
- محل خال تولد
- صورت
- آلت تناسلی مردانه
- ابرو
- گوش
- نوک پستان
افراد مجاز به استفاده از تجهیزات لیزر خانگی و مطبی
در کلینیک های زیبایی هیچکس به جز اپراتور حرفه ای دستگاه لیزر موهای زائد حق استفاده از دستگاه را ندارد و اپراتور دستگاه حتما میبایست با نحوه کار با دستگاه آشنا بوده و مهارت و تجربه زیادی داشته باشد. این در حالی است که هر شخص میتواند در خانه با دستگاه لیزر خانگی موهای زائد خود را از بین ببرد؛ البته با لیزر خانگی هم به یک دانش سطحی جهت کار با دستگاه نیاز است. اما به دلیل اینکه لیزر موهای زائد با دستگاه خانگی تحت نظر پزشک انجام نمیشود احتمال بروز یک سری عوارض مثل سوختگی، التهاب، تورم و… وجود دارد.
جوابدهی دستگاه لیزر خانگی و کلینیکی
دستگاههای لیزر خانگی، به دلیل قدرت کمتر و تکنولوژی محدودتر، معمولاً نیازمند جلسات بیشتری هستند و فقط موجب به خواب رفتن فولیکولهای مو میشوند، بدون اینکه آنها را به طور کامل از بین ببرند. این امر باعث میشود که نتایج حاصل از لیزر خانگی موقت باشد و موها بعد از مدتی مجدداً رشد کنند. از طرف دیگر، دستگاههای لیزر کلینیکی به دلیل استفاده از تکنولوژی پیشرفتهتر و قدرت بالاتر، قادر به ارائه نتایج مؤثرتری هستند.
البته در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که این جوابدهی به عوملی مانند نوع دستگاه، نوع پوست مراجعه کننده و نوع طول موج بستگی دارد. به عنوان متال، دستگاههای دایود و SHR با جوابدهی ۷۰ تا ۸۰ درصدی و دستگاههای غیرتماسی با جوابدهی تا ۹۰ درصد، میتوانند نتایج پایدارتر و بهتری را برای افراد فراهم کنند. این تفاوتها نشاندهنده اهمیت استفاده از دستگاههای حرفهای در کلینیکها برای دستیابی به نتایج مطلوب و پایدار در درمان موهای زائد است.
شرایط خرید دستگاه لیزر خانگی و مطبی
از آنجایی که قیمت دستگاههای لیزر حرفهای کلینیکی بسیار بیشتر از خانگی بوده و برای استفاده از آن حتما میبایست فرد آموزشات لازم را ببیند و از تنطیمات دستگاه آگاه باشد؛ لیزهای مطبی فقط در کلینیکها وجود دارد و افراد معمولی مجاز به استفاده و خرید این دسته از دستگاهها نمیباشند. اما لیزرهای خانگی را هر شخص میتواند تهیه و خریداری کرده و در منزل خود نگه دارد. اگر قصد خرید و اگاهی از قیمت دستگاه لیزر مطبی و خانگی را دارید میتوانید با کارشناسان فروشگاه کادا طب به شماره تماس 0937113598، مشورت نمایید.
استفاده از لیزر خانگی بهتر است یا لیزر کلینیک؟
با توجه به آنچه در این مقاله اشاره کردیم دستگاه لیزر خانگی به عنوان راهکاری سادهتر و ارزان برای ازبین بردن و زدودن موهای زائد محسوب میشود. این دستگاهها به دلیل قدرت و توان کمتری که دارند، نیاز به آموزش خاصی ندارند و هر فردی میتواند از آنها استفاده کند، بدون اینکه نگرانی از عوارض جانبی جدی داشته باشد.
در مقابل، دستگاههای لیزر کلینیکی دارای قدرت و جوابدهی بیشتری هستند، اما نیازمند استفاده توسط اپراتورهای حرفهای و تحت نظر پزشک میباشند. اگر این دستگاهها توسط افراد با دانش و تجربه ناکافی استفاده شوند، ممکن است به پوست مراجعهکننده آسیب جدی وارد شود یا عارضه جانبی دیگری بروز کند.
بنابراین، انتخاب بین دستگاه لیزر خانگی و دستگاه لیزر کلینیکی به نیازها، ترجیحات شخصی و همچنین سطح اطمینان شما از دانش و تجربه خود در استفاده از این دستگاهها بستگی دارد. برای کسانی که به دنبال راهکاری ساده و ارزانتر هستند، دستگاه لیزر خانگی میتواند گزینه مناسبی باشد، در حالی که برای کسانی که به دنبال نتایج بهتر و ایمنتر هستند، استفاده از دستگاههای لیزر در کلینیک توصیه میشود.
در صورتی که نیاز به مشاوره و اطلاعات بیشتر دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. شما عزیزان میتوانید انواع دستگاههای لیزر از خانگی و سالنی تا مطبی و کلینیکی را با قیمت مناسب و تخفیف 10% از کادا طب خریداری کنید.
منبع: https://revivelaser.ca ، www.medaestheticsmiami.com/