اکثر افرادی که حداقل یک بار لیزر موهای زائد را انجام داده اند، معتقدند که لیزر موهای زائد یک فرآیند ساده است که هر کسی می تواند از عهده آن برآید. در واقع، در نگاه اول، نحوه استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد ساده به نظر می رسد؛ اما اینطور نیست. استفاده از تجهیزات لیزر نیاز به مهارت های خاصی دارد و با وجود اینکه تعداد زیادی مراکز ارائه دهنده خدمات زیبایی در شهرهای مختلف کشور وجود دارد، افراد کمی با این فناوری ها آشنایی دارند. در نتیجه روز به روز بر تعداد مشتریان ناراضی افزوده می شود و دیری نمی گذرد که این مراکز با رکود بازار مواجه می شوند. اگر صاحب چنین کسب و کاری هستید یا می خواهید مشتریان راضی زیادی به عنوان اپراتور داشته باشید، از شما دعوت می کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
آموزش کار با دستگاه لیزر موهای زائد
قبل از شروع آموزش لیزر موهای زائد، ایده خوبی است که با نحوه کار این دستگاه ها آشنا شوید. در طول هر درمان، آنها فولیکول های مو را با پرتوی از دستگاه لیزر هدف قرار می دهند. در واقع قسمت های تیره یا ملانین ریشه مو هدف اشعه لیزر قرار می گیرد و در اثر این اشعه ها آسیب می بیند. بنابراین، هر چه موها تیرهتر و ضخیمتر باشند، بهتر به نور لیزر پاسخ میدهند؛ زیرا موهای رنگ روشن کمتر قادر به جذب نور مذکور هستند. از طرفی هر چه پوست روشنتر باشد، انرژی لیزر در مسیر آن به فولیکولهای مو کمتر منتقل میشود و در نتیجه مشتری میتواند نتایج بهتری از لیزر درمانی بگیرد.
انواع دستگاه لیزر موهای زائد
به طور کلی، هنگام ثبت نام در یک دوره آموزشی در مورد نحوه استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد، باید مطمئن شوید که محتوای دوره جامع و کامل است؛ زیرا دستگاه های لیزر مختلفی وجود دارد، هر دستگاه برای هدف قرار دادن انواع مختلف، روشنایی متفاوت طراحی شده است. پوست و زبری برای موهای نازک یا نازک طراحی و تولید شده است. همه تجهیزات لیزر تقریباً به یک شکل کار می کنند؛ با این حال، تفاوت هایی وجود دارد. به عنوان مثال، در دوره آموزشی تزریق بوتاکس، باید تفاوت بین تزریق های مختلف بوتاکس از جمله Mesport و Dysport را نیز یاد بگیرید. به طور کلی، انواع تجهیزات لیزر عبارتند از:
لیزر الکساندرایت: در این نوع لیزر، پرتوهای الکترومغناطیسی با طول موج 755 نانومتر به فولیکول های مو تابش می شود. این دستگاه ها برای پوست های روشن بهترین انتخاب هستند.
لیزر دایود: لیزر دایود با طول موج 800 تا 810 نانومتر عمیق ترین فولیکول های مو را هدف قرار می دهد و برای پوست های تیره و روشن مناسب است. به دلیل عمق نفوذ بالا، مشتریان معمولاً درد بیشتری را نسبت به لیزر الکساندرایت تجربه می کنند.
لیزر اندیاگ: نور لیزر اندیاگ با طول موج 10664 عمدتاً برای پوست های تیره استفاده می شود و تاثیر بهتری روی این نوع پوست ها دارد. به دلیل طول موج بالاتر لیزر Ndiag، اشعه لیزر نسبت به دو گزینه اول درد بیشتری ایجاد می کند.
لیزرهای IPL: این نوع لیزرها نسبت به انواع دیگر لیزرها هزینه کمتری دارند؛ اما به طور خاص برای لیزر موهای زائد طراحی نشده اند، بنابراین نتایج به خوبی دستگاه های دیگر نیست.
تسلط بر انواع تجهیزات یکی از مهمترین مباحثی است که در دوره های آموزشی نحوه استفاده از تجهیزات لیزر موهای زائد آموزش داده می شود. به این ترتیب پس از گذراندن چنین دوره ای می توانید بهترین گزینه ها را به مشتریان خود ارائه دهید.
نحوه استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد
توضیح نحوه استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد به قدری مفصل است که در این مقاله کوتاه نمی گنجد و مانند دوره های مداخله زیبایی مشابه مانند دوره آموزشی کاشت مو در تهران، فصل جامعی را در این زمینه بگذرانید تا اپراتور ماهر شوید. با این حال، به طور خلاصه، فرآیند انواع دستگاه های لیزر به این صورت است که ابتدا باید دستگاه را روشن کنید و پارامترهای آن را بر اساس نوع پوست، ضخامت موهای ناخواسته و جایی که می خواهید پرتو لیزر را هدف قرار دهید، تنظیم کنید. به عنوان مثال، در دستگاه های لیزر تیتانیوم، رنگ پوست با اعداد یونانی نشان داده می شود؛ یعنی I نشان دهنده روشن ترین رنگ پوست و VI نشان دهنده تیره ترین رنگ پوست است.
سایر پارامترهای مهم تقریباً در همه انواع تجهیزات لیزر وجود دارد و شما باید قبل از هر مرجع آنها را تنظیم کنید:
فلوئنس: این پارامتر قدرت پرتوهای دستگاه لیزر را نشان می دهد که بر اساس آستانه تحمل درد بیمار باید روی عددی تنظیم شود که فرد احساس درد زیادی نکند.
مدت زمان پالس: این فاکتور نشان می دهد که هر نوردهی بر حسب میلی ثانیه چقدر طول می کشد، به عبارت دیگر فولیکول های مو در هر پالس چقدر در معرض تابش لیزر هستند.
فرکانس: فرکانس بر حسب هرتز تعریف می شود و نشان دهنده تعداد شلیک در ثانیه است. معمولا فرکانس بین 1 تا 10 قابل تنظیم است اما توصیه می شود فرکانس دستگاه دایود را بین 3 تا 5 تنظیم کنید تا پوست مشتری نسوزد و به عنوان اپراتور بهتر بتوانید فرآیند لیزر موهای زائد را کنترل کنید.
در برخی از دورهها توصیه میکنند که یک آزمایش آستانه درد برای تنظیم پارامترهای فلوانس انجام دهید. برای این کار باید یک تکه مو از پشت گردن مراجعه کننده کشیده شود و از او خواسته شود تا میزان درد را به خاطر بسپارد. سپس اشعه لیزر به ناحیه مورد نظر ارسال می شود و از مشتری خواسته می شود که درد ناشی از تابش را با درد بیرون کشیدن یک رشته مو مقایسه کند. اگر درد بیشتری داشت، جریان را کاهش دهید و اگر درد تجربه شده کمتر از درد کشیدن موهایش بود، جریان را افزایش دهید. اگر سطح درد یکسان باشد، چگالی انرژی روی عدد صحیح تنظیم می شود.
آموزش کار با دستگاه لیزر پلاتینیوم
در این قسمت از آموزش استفاده از لیزر موهای زائد پلاتینیوم به پارامترهای قسمت میانی صفحه می پردازیم.
– FLUENCE: این پارامتر مربوط به توان پرتو لیزر است. از 1 تا 50 متغیر است و بر حسب ژول بر سانتی متر مربع اندازه گیری می شود. اگرچه این پارامتر را می توان بین 1 تا 50 تنظیم کرد، اما بهتر است بسته به میزان درد کاربر بین 1 تا 30 تنظیم شود. با این کار می توان از سوختگی پوست کاربر و خرابی تجهیزات جلوگیری کرد.
– مدت زمان پالس: این پارامتر مربوط به مدت زمان هر شات است. واحد محاسبه میلی ثانیه است و تنظیم آن به طور خودکار توسط دستگاه با توجه به پارامتر FLUENCE انجام می شود.
– FREQUENCY: این پارامتر همچنین فرکانس دستگاه یا تعداد شلیک در ثانیه محاسبه شده بر حسب هرتز را نمایش می دهد. اگرچه این عدد در تنظیمات دستگاه از 1 تا 10 قابل تنظیم است، اما توصیه می شود آن را روی اعداد 3 تا 5 قرار دهید. زیرا باعث کاهش عوارض لیزر و افزایش کنترل اپراتور می شود.
بسیار مهم است که عدد FLUENCE را روی یک عدد بالا قرار دهید و عدد فرکانس نباید بیشتر از 5 باشد. پس از تنظیم سه پارامتر فوق، دکمه های READY و COOL باید فشار داده شوند. هر دو دکمه در وسط صفحه نمایش قرار دارند. البته توجه داشته باشید که هر کاربر برای دستیابی به نتایج مطلوب باید به مدت ۶ تا ۸ جلسه با دستگاه لیزر به کلینیک مجاز مراجعه کند.
آموزش استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت
اگر قصد دارید نحوه استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد را یاد بگیرید، لیزر الکساندرایت یکی از انواع لیزرهایی است که باید با آن آشنا باشید. به طول موج های 710 تا 800 نانومتر، لیزر الکساندرایت می گویند. دستگاه های لیزر الکساندرایت نیز دارای طول موج تقریبی 755 نانومتر هستند که نام آنها از همین جا می آید. کیفیت بالای این لیزر به دلیل استفاده از یاقوت است. هدف اصلی این لیزرها از بین بردن موهای زائد است. این لیزر در محدوده مادون قرمز عمل می کند. این دستگاه با انتقال تابش لیزر و جذب ملانین کار می کند. به این ترتیب، وقتی فولیکول های مو توسط پالس های لیزر گرم می شوند، رشد و تقسیم سلولی آنها متوقف می شود. اما برای از بین بردن کامل موهای زائد نیاز به ادامه درمان است. زیرا برای از بین بردن کامل موهای زائد 6 تا 8 جلسه زمان لازم است. برای این منظور باید از دستگاه های لیزری با طول موج ها و انرژی های مختلف استفاده کرد. بنابراین تمامی این موارد در دوره های حرفه ای به اپراتورها آموزش داده می شود. البته دستگاه های لیزر الکساندرایت کاربردهای دیگری مانند از بین بردن رگ های عنکبوتی، کک و مک، زائده های پوستی و … دارند. لطفا توجه داشته باشید که این دستگاه ها فقط در کلینیک های مجاز قابل استفاده هستند. بنابراین استفاده در منزل یا مکان هایی مانند آرایشگاه ممنوع است.