لیزر موهای زائد یک روش ایمن، موثر و همه کاره برای از بین بردن موهای زائد صورت و بدن و جلوگیری از رشد آتی آن است. بنابراین، بسیاری از پزشکان این را یک راه حل دائمی برای رشد موهای ناخواسته می دانند.
در این روش از پرتو متمرکز (لیزر) برای هدف قرار دادن و تخریب فولیکول های مو استفاده می شود. این کار با انتشار انرژی نور انجام می شود که توسط رنگدانه (ملانین) موجود در مو جذب می شود. این فرآیند انرژی نور را به انرژی گرمایی تبدیل می کند که به فولیکول های مو آسیب می رساند. هنگامی که فولیکول های مو آسیب می بینند، بازسازی غیرممکن است.
لیزر موهای زائد معمولاً در مناطقی انجام می شود که بیمار از داشتن مو ناراحت است. این نواحی شامل، اما نه محدود به، زیر بغل، لب بالایی، چانه و خط بیکینی است. از آنجایی که لیزرها رنگدانهها را هدف قرار میدهند، افرادی که موهای تیرهتری دارند، کاندیدای بهتری برای لیزر درمانی هستند.
مانند بسیاری از روش های زیبایی، لیزر موهای زائد بدون خطر نیست. اکثر افرادی که از لیزر موهای زائد استفاده می کنند از جوش و خارش پوست خود پس از لیزر موهای زائد شکایت دارند. این عوارض جانبی در ناحیه بیکینی رایج است و می تواند ناخوشایند و ناراحت کننده باشد. اگر در حال حاضر با این مشکل مواجه هستید، در این مقاله شما را با روش های پیشگیری از جوش پس از لیزر آشنا می کنیم؛ لطفا با ما همراه باشید.
اگر به دنبال خرید دستگاه لیزر هستید کافیست با کارشناسان کاداطب در تماس باشید.
علت جوش و خارش بعد از لیزر موهای زائد چیست؟
همانطور که قبلا ذکر شد، لیزر موهای زائد می تواند به فولیکول های مو آسیب برساند یا از بین ببرد و از رشد مجدد موها جلوگیری کند. این فولیکول های مو به طور طبیعی به پوست شما چسبیده اند؛ بنابراین پوست شما با قرمز شدن، حساس شدن و کمی متورم شدن در ناحیه آسیب دیده به این آسیب واکنش نشان می دهد. به همین دلیل است که سوزش پوست به صورت جوش و خارش و همچنین هایپرپیگمانتاسیون از عوارض شایع لیزر موهای زائد است.
برخی از افراد ممکن است نگران این جوشها باشند، با این حال، این جوشها کاملاً طبیعی هستند و معمولاً ظرف یک یا دو روز برطرف میشوند. این بثورات ممکن است خارش داشته باشند، اما نباید آنها را خراش داد. خاراندن این جوش ها ممکن است التهاب را بدتر کرده و منجر به زخم های ناخوشایند شود.
راه های پیشگیری از جوش بعد از لیزر چیست؟
کورک و خارش از جمله عوارض جانبی رایج لیزر موهای زائد هستند و معمولا قابل پیشگیری نیستند؛ با این حال، اقداماتی وجود دارد که می توانید قبل از لیزر درمانی برای کاهش علائم و شدت آن انجام دهید. در اینجا مواردی وجود دارد که باید قبل از لیزر موهای زائد انجام دهید:
1. از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید
اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور خورشید قبل و بعد از درمان برای پیشگیری بسیار مهم است. قسمتهای تیرهتر پوست ممکن است در اثر نور خورشید سوخته یا تغییر رنگ دهند، این به این دلیل است که رنگدانه پوست نور لیزر را جذب میکند. شما باید از کرم ضد آفتاب با SPF 30+ در ناحیه تحت لیزر درمانی استفاده کنید.
2. موهای ناحیه درمان را شیو کنید
مناطقی از بدن که نیاز به لیزر موهای زائد دارند را اصلاح کنید. انجام این کار باعث می شود موهایی که از سطح پوست بیرون زده اند باعث سوختگی سطحی نشوند. علاوه بر این، شما باید شش هفته قبل از لیزر درمانی از کندن، اپیلاسیون و اپیلاسیون خودداری کنید. این روش ها ممکن است به فولیکول های مو آسیب برساند و باعث تحریک بیشتر پوست شود.
3. از مصرف داروهای رقیق کننده خون خودداری کنید
قبل از انجام لیزر درمانی، باید با پزشک خود در مورد استفاده یا عدم استفاده از داروها صحبت کنید. این داروها ممکن است شامل داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) باشند.
4. از استفاده از دئودورانت ها، مرطوب کننده ها یا مواد آرایشی در ناحیه درمان خودداری کنید
سعی کنید قبل از لیزر از چیزی روی پوست استفاده نکنید، هر گونه ماده خارجی در لیزر درمانی اختلال ایجاد کرده و عوارض آن را تشدید می کند.
برای خرید دستگاه لیزر دایود با کاداطب در تماس باشید.
نحوه رفع جوش و رفع خارش بعد از انجام لیزر
جوش و خارش بعد از لیزر موهای زائد معمولاً پس از چند روز از بین می رود. اما مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد در درمان عوارض لیزر موهای زائد بسیار مهم است. در اینجا چند نکته از متخصصان برای آکنه بعد از لیزر وجود دارد:
1. از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید
این را در عرض 7 روز پس از لیزر درمانی جدی بگیرید. ناحیه تحت درمان با لیزر کاملاً حساس می شود، بنابراین اشعه ماوراء بنفش ممکن است به پوست آسیب برساند و باعث تغییر رنگ آن شود.
2. پارچه های سرد، کمپرس یخ و مقداری ژل ترمیم کننده را روی ناحیه آسیب دیده بمالید
این به کاهش درد و تورم و کاهش خارش ناشی از آکنه کمک می کند.
3. اگر آکنه بدتر شد، از تیلنول یا سایر داروهای بدون نسخه استفاده کنید.
اگر احساس بیماری شدید میکنید، میتوانید از مسکنها برای کمک به تسکین بثورات و خارش استفاده کنید. اگر شرایط پزشکی دارید که ممکن است باعث واکنش های نامطلوب به مسکن ها شود، فراموش نکنید که ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
4. تا 24 ساعت آینده از هیچ محصول تحریک کننده ای در ناحیه درمان استفاده نکنید
در صورت بروز قرمزی و جوش، از آرایش و سایر محصولات پوستی خشن روی پوست خود اجتناب کنید. این محصولات ممکن است پوست شما را تحریک کرده و عوارض جانبی ناخواسته ای ایجاد کنند؛ بنابراین بهتر است در این مدت از مصرف آنها خودداری کنید.